fbpx

Õige aeg korterelamu renoveerimiseks?

Septembris allkirjastas taristuminister kaks korterelamute renoveerimistoetuse määrust, millega abistatakse korteriühistuid kokku 185 miljoni euroga. Toetust saavad taotleda kõik korteriühistud üle Eesti, kuid enne oleks mõistlik teada – millises seisukorras on kortermaja ning milline võiks olla renoveerimistööde järjekord ja ulatus.

Ehituskaitse Büroo aitab paika panna renoveerimistööde mõistliku järjekorra

Enne remonditöödega alustamist on üldjuhul mõistlik selgeks teha, millised tööd on kõige suurema kasuteguri ja positiivse mõjuga korterelamu seisukorrale, energiatõhususele ja pikaealisusele. Nendele töödele võiks pöörata rõhku esmajärjekorras. Ehituskaitse Büroo spetsialist vaatab üle erinevad tarindid ja sõlmed ning kaasab soovi ja / või vajaduse korral ka eriosade spetsialistid, et kokku panna vajalike remondi- ja hooldustööde nimistu. Kui ülevaade olemas, saab seada prioriteedid ja anda soovitused tööde teostamise järjekorrale.

Toetusmeede avab võimaluse ka kulukamate tööde tegemiseks, mis ei liigutu ehk isegi renoveerimistööde vaid ulatuslikumate juurde ehituste alla. Näiteks on kõrgema toetusmääraga toetatud tehaseline renoveerimine ja lifti ehitus.

Teadlikkus maja seisukorrast aitab ressursse planeerida ja säästa

Üle-Eestilise 170 miljoni eurose meetme eelarvest suur osa jagatakse maakondade kaupa, võttes aluseks piirkonna korterite maksumuse, nende arvu ning leibkondade brutosissetuleku. Juhul, kui taotlus toetusele on edukas, on võimalik olenevalt KÜ asukohast saada renoveerimistoetust 30-50% ulatuses. Eraldi 15 miljoni eurone toetusvoor avatakse Ida-Virumaa korteriühistutele, kus on toetus tervikrenoveerimisel 70 protsenti.

See tähendab, et ülejäänud rahastus tuleb leida ühistul endal. Sellises olukorras ei ole võimalik “ämbreid kolistada” ja korraldada remonditöid selge sihi või plaanita. Ehituskaitse Büroo aitab lisaks remonditööde nimistu koostamisele määrata ka remonditööde hinnangulise eelarve. Tänu sellele on võimalik luua ettekujutus, milliseid töid korteriühistu ka tegelikult saab endale lubada.

Aitame remonditööde kvaliteedijuhtimisega

Professionaalne kommunikatsioon tellija ja ehitaja vahel on eduka renoveerimisprojekti alus. Kokku lepitud kvaliteeditase, tööde teostamise aeg, korrektsed lepingud ja kontrollid tööetappide teostamise järel aitavad saavutada oodatud tulemused.

Remonditööde kvaliteedijuhtimine on teenus, millega saame just nendes küsimustes aidata. Meie spetsialistid aitavad kogu protsessi hallata, et ühistu ja ehitaja vahel valitseks selgus ja tööprotsess sujuks tõrgeteta.

Toetusvoor avatakse 2024. oktoobri teises pooles

Toetuse täpsema korralduse kohta saab infot Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuselt. Toetusi rahastatakse Euroopa Liidu struktuurifondidest.

Ehituskaitse Büroo ei ole EIS-i koostööpartner ega toetuse ja selle korraldusega seotud. Pakume oma teenuseid sõltumatu kolmanda osapoolena.

Allikas: Kliimaministeerium

Loe ka neid kinnisvara teemalisi artikleid:

Kasutusloa-kontroll-kasutusluba

Kasutusloa kontroll – kuidas kontrollida kasutusloa kehtivust?

Kõik krundil olevad hooned, mille ehitusalune pind on üle 20 m2, peavad olema kantud ehitisregistrisse. Millal on vaja kasutusluba ja millal piisab kasutusteatisest?

moodulmaja-ostueelne-kontroll

Moodulmaja ostueelne kontroll. Elementmajade ja tehasemajade ostuabi

Moodulmaja ja elementmaja ostu puhul on mõistlik kasutada Kinnisvara ostuabi teenust, et olla kindel ehituskvaliteedis ja vältida maja vastuvõtmist koos varjatud puudustega.

kinnisvara-müük

Kinnisvara müük – 11 nõuannet kinnisvara edukaks müügiks

Kinnisvara müük on keeruline ja mitmetahuline protsess. Mida toob endaga kaasa kinnisvara müük ja mida peaks oma korteri või maja müümisel silmas pidama? Siin on 11 nõuannet kinnisvara müümisel.

Soovite rohkem infot meie teenuste kohta?

Kinnisvara Ostuabiga saate osta või üürida omale uue kodu südamerahu ja kindlusega!

Võta meiega ühendust!

Aitame aru saada, millised vead ja probleemid kaasnevad soetatava kinnisvaraga. Kinnisvara Ostuabi ülevaatuse raport võimaldab teha targa valiku – säästa aega ja raha hilisemate probleemide vältimisega

  • Pärnu mnt 105, Tallinn 11312
  • (+372) 50 63 888
  • info@ehituskaitse.ee
  • Ehituskaitse Büroo OÜ
  • Reg-nr 12055673
  • EEO004131 Omanikujärelevalve
  • EMU000456 Muinsuskaitse
  • EEK001505 Ehitise audit
  • EEH010408 Ehitamine

    jah

    Annan Ehituskaitse Büroo OÜ-le nõusoleku saata minu e-posti aadressile uudiseid meie tegemistest.
    (NB! Oma nõusoleku saad igal ajahetkel tagasi võtta)

    jah

    Olen tutvunud Ehituskaitse Büroo OÜ privaatsuspoliitikaga ja kasutustingimustega *

    Ehituskaitse Büroo
    Tööribale
    X
    Tasuta konsultatsioon
    Soovid täpsemalt teada, mis on Kinnisvara Ostueelne kontroll?
    Vaata lähemalt